en
en
Главная | “REWIND” - Izložba umetničkih fotografija Tomislava Načevskog
Афиша

“REWIND” - Izložba umetničkih fotografija Tomislava Načevskog

“REWIND” - Izložba umetničkih fotografija Tomislava Načevskog
25 april - 09 may
14:00 - 20:00
г.Beograd, Uskočka 5

“REWIND” - Izložba umetničkih fotografija Tomislava Načevskog

БЕСПЛАТНО
6+

Izložba "Rewind" autora Tomislava Načevskog: Otkrivanje unikatnih prirodnih trenutaka kroz analognu fotografiju

  • Naziv: Rewind
  • Autor: Tomislav Načevski
  • Tehnika: Cibachrome i Ilfochrome kolor umetničke fotografije
  • Format: 70 x 50 cm, uramljeno
  • Lokacija: Galerija Nikola Radošević, Uskočka 5, Beograd, Srbija
  • Otvaranje: 25. april 2024. (četvrtak), u 19 časova
  • Trajanje: 25. april - 9. maj 2024.

Beograd, 22. april 2024 – Galerija Nikola Radošević sa ponosom najavljuje izložbu "Rewind" autora Tomislava Načevskog, koja će se održati od 25. aprila do 9. maja 2024. godine. Otvaranje izložbe zakazano je za 25. april u 19 časova na adresi Uskočka 5 u Beogradu.

Tomislav Načevski je priznati autor čije umetničke fotografije predstavljaju unikatne prirodne trenutke zabeležene analognom tehnikom na filmu, a obrađene Cibachrome i Ilfochrome tehnikama. Načevski istražuje ekspresivnost prirodnih scena, fokusirajući se na nebo, oblake, vodene površine i pejzaže, teži realizmu i igri svetla koja stvara neponovljive momente.

Ova izložba je prilika da se upoznate s autentičnim radom umetnika čija se karijera proteže od 1988. godine. Kroz profesionalnu opremu poput Kodak slide filmova i Canon fotoaparata, Načevski stvara jedinstvene uratke – za svaku fotografiju je snimljena samo jedna slika, čime se naglašava unikatnost, neponovljivost svakog trenutka.

Tomislav Načevski je priznat i na međunarodnoj sceni. Na Svetskom konkursu i izložbi prirode 1991/1992 godine, njegov rad je tokom žiriranja ocenjen kao unikatan ali su njegov nastup na izložbi i dodela nagrade otkazani zbog uvođenja sankcija našoj tadašnjoj državi.

Ne propustite priliku da otkrijete jedinstvenu perspektivu autora kroz njegove fotografije koje odišu emotivnošću i dubinom, predstavljene na izložbi "Rewind" u Galeriji Nikola Radošević

Ova izložba predstavlja jedinstvenu priliku da uživate u unikatnim radovima autora Tomislava Načevskog, koji su stvoreni analognom tehnikom na filmu i obrađeni Cibachrome tehnikom. Načevski kroz svoje fotografije istražuje motive koji nas vraćaju u prošlost, ističući jedinstvene trenutke u prirodi kroz igru svetla i refleksije.

Fotografija, kao forma svetlosti i senke, nastaje specifičnim jezikom autora Tomislava Načevskog, koji se igra u prostoru između svetla i tame, između neba i pejzaža. Njegova vizija predstavlja prozor u produhovljen pogled na stvarnost u kojoj živimo.

Prepoznavanjem autorskog stila i motiva autora, posetioci ove izložbe imaju priliku da otkriju delove sopstvene ličnosti koji su možda bili zapostavljeni. Putovanje kroz tehničku prošlost i prostore koje Načevski dokumentuje pruža jedinstveno iskustvo koje ne smete propustiti.

Ova izložba nije samo pregled umetničkih dela već i poziv na dublje promišljanje i povezivanje sa svetom oko nas, oživljavajući priče i emocije kroz svetlost i senke koje se igraju na platnu analognih fotografija.

Za sve dodatne informacije nas posetite u galerijskom prostoru ili nas kontaktirajte putem telefona

+381 60 6109111 ili e-mail-om: office@nrgalerija.com

60 godina rada Galerije Nikola Radošević (1964-2024)

Izložba “Rewind” se održava u sklopu proslave 60 godina od osnivanja Galerije Nikola Radošević.

Galerija Nikola Radošević ove godine priređuje seriju fotografskih izložbi posvećenih proteklim decenijama svog postojanja, u sklopu proslave 60 godina od osnivanja. Ova serija izložbi ima za cilj da beogradskoj publici predstavi autore i radove koji su obeležili galeriju kroz sve prethodne godine, te da ih sačuva u trajnom sećanju. Sve ovogodišnje izložbe u Galeriji NR se organizuju u znak sećanja na lik i delo Nikole Radoševića, jednog od najuticajnih umetnika fotografije svog vremena, osnivača Galerije NR, USUFA, IVASA, PPOFA, kao i brojnih lokalnih i globalnih organizacija posvećenih umetničkoj fotografiji.

Поделиться в соц сетях:
Выступающие:
Организаторы:
Gallery Nikola Radošević Beograd

ПОХОЖИЕ СОБЫТИЯ

Товар добавлен в корзину!